Reserveren

Reserveren
  OverOns

  WIJ ZIJN RESTAURANT NAKAL CULINAIR EIGENWIJS

  Overons

  Nakal staat voor “ondeugend” of “eigenwijs”. Wij willen met restaurant Nakal de traditionele oude Indonesische keuken transformeren naar een nieuwe uiterlijke vorm, ingepast in de Nederlandse eet cultuur.

  De Indonesische keuken kent een eeuwen oude traditie die overgekomen is naar Nederland door de kolonisatie van Indonesië. De Nederlandse cultuur heeft door de eeuwen heen daardoor een ingewortelde band met de Indonesische cultuur gekregen. Dit maakt dat veel Nederlanders de Indonesische keuken kennen en daar ook een levendige ervaring hebben.

  Het beleven van de Indonesische keuken is veelal sterk verbonden met herkenningen en gewoontes die van ouder op kind zijn overgedragen. Het is dan ook veelal een sterke gevoelsmatig verhouding met dit eten die door de jaren heen ongewijzigd gebleven zijn.

  Het veranderen van deze sterke emotionele keuken is in eerste instantie iets dat niemand zomaar in zijn/haar hoofd zou halen. Toch moeten we concluderen dat deze gerechten zoals moeder , oma of grootmoeder die bereidde, niet tot nauwelijks is te evenaren, al doet men nog zo zijn best om dit toch te reconstrueren. Het is met name de ambiance, de liefde en zorg, de emotionele band die de ervaring tot een intense beleving maken. “Nakal” erkent dit belevingseten van de Indonesische keuken dat zo diep geworteld zit in onze culturen en tracht daar nu juist gebruik van te maken. Naast de recepten die generaties lang zijn overgedragen, wil “Nakal” de ingrediënten van de cultuur, aan het nuttigen van het eten toevoegen.

  Het uitgangspunt is de Indonesische keuken op een culinaire hoogte te brengen met behulp van de rijke traditie van de Indonesische ( eet ) cultuur en de hedendaagse kooktechnieken. Zo moet het eten bij “Nakal” meer zijn dan eten. Door het prikkelen van alle zintuigen van onze gasten willen wij een emotie opwekken van herkenning, verbazing en verwondering.

  Denise Raijmakers

  Gastvrouw / Eigenaresse
  Denise houdt van het zorgen en in de watten leggen van de gasten, Denise heeft een passie voor gastvrijheid en zorgt er op een spontane en ontspannen manier voor dat u zich thuis voelt en dat het u aan tafel aan niets ontbreekt.

  Arjuna Besemboen

  Chefkok / Eigenaar
  Arjuna heeft enorm veel ervaring opgedaan in zijn carrière als chef en heeft gewerkt in gerenommeerde restaurants. Zeer gedreven en altijd opzoek naar dat ene detail, ingredient of gerecht wat net dat beetje extra geeft wat hem onderscheid als chef daarbij heeft hij een eigen visie en stijl ontwikkeld waarbij hij traditioneel naadloos kan combineren met vernieuwende gerechten waardoor iedere gerecht een smaakexplosie geeft, alles tot in detail uitgedacht en niets aan het toeval overlatend.

  Niels Hoek Maître

  Gastheer
  Niels is een “passievolle” gastheer. Niels voelt de keuken feilloos aan en kan dit ook probleemloos aan onze gasten overbrengen, hij heeft een enorme passie en liefde voor het vak, hij houdt van het zorgen voor zijn gasten zodat ze de perfecte avond beleven, het motiveren en inspireren van zijn collega's vindt hij ook belangrijk, letten op details en attent zijn is een must. Hij is niet alleen een goede gastheer hij is ook een uitstekend sommelier en kan bij ieder gerecht de juiste wijn-spijs combinatie adviseren.

  Milan

  Milan is vanaf het begin bij ons, hij versterkt ons team nu parttime ook is Milan altijd in voor droge grapjes. Maar gelukkig weet hij op de goede momenten wel serieus te zijn. Hij is een stabiele kracht en heeft absoluut geen twee linkerhanden. Ook al had Milan nog nooit gekookt, toch is hij begonnen bij ons in de keuken en heeft hij zichzelf in korte tijd ontwikkeld tot een vaste waarde. Met veel motivatie en plezier behoort hij tot de basis van ons keukenteam.