Nakal staat voor “ondeugend” of “eigenwijs”. Wij willen met restaurant Nakal de traditionele oude Indonesische keuken transformeren naar een nieuwe uiterlijke vorm, ingepast in de Nederlandse eetcultuur.
De Indonesische keuken kent een eeuwen oude traditie die overgekomen is naar Nederland door de kolonisatie van Indonesië. De Nederlandse cultuur heeft door de eeuwen heen daardoor een ingewortelde band met de Indonesische cultuur gekregen. Dit maakt dat veel Nederlanders de Indonesische keuken kennen en daar ook een levendige ervaring bij hebben.
Het beleven van de Indonesische keuken is veelal sterk verbonden met herkenningen en gewoontes die van ouder op kind zijn overgedragen. Het is dan ook veelal een sterke gevoelsmatig verhouding met dit eten die door de jaren heen ongewijzigd gebleven zijn.
Het veranderen van deze sterke emotionele keuken is in eerste instantie iets dat niemand zomaar in zijn/haar hoofd zou halen. Toch moeten we concluderen dat deze gerechten, zoals moeder, oma of grootmoeder ze bereidde niet tot nauwelijks te evenaren is. Al doet men nog zo zijn best om dit na te bootsen.
Het is met name de ambiance, de liefde en zorg, de emotionele band die de ervaring tot een intense beleving maken. “Nakal” erkent dit belevingseten van de Indonesische keuken dat zo diep geworteld zit in onze culturen en maak daar juist gebruik van. Naast de recepten die generaties lang zijn overgedragen, wil “Nakal” de ingrediënten van de cultuur, aan het nuttigen van het eten toevoegen.
Ons uitgangspunt is de Indonesische keuken tot een culinaire hoogte te brengen met behulp van een rijke Indonesische eettraditie en hedendaagse kooktechnieken. Zo moet het eten bij Nakal meer zijn dan eten. Door het prikkelen van alle zintuigen willen wij een emotie opwekken van herkenning, verbazing en verwondering.
Heerlijk sharing diner met vrienden, helaas was het tuinterras niet open. Maar daardoor konden we wel het levendige Meijelse verenigingsleven ivm het OLS meemaken!
Geweldig lekker eten!